Πρόεδρος ΔΗΚΙΟ

Ο Πελοπίδας Καλλίρης γεννήθηκε το 1963 στο Βραχάτι της Κορινθίας. Μέχρι και την ενηλικίωσή του έζησε στην Κόρινθο και αποφοίτησε από το λύκειο της πόλης. Στη συνέχεια σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Επί σειρά ετών, εργάστηκε ως οικονομολόγος στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις ευθύνης. Από το 1989 έως το 2004, άνοιξε τα επαγγελματικά του φτερά στην Ολυμπιακή Αεροπορία, ενώ αργότερα διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης & Επιμόρφωσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Το 2004 ορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ), όπου παρέμεινε για δύο χρόνια. Το 2006, ανέλαβε επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ). Από το 2005 είναι μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, ενώ το Μάιο του 2008 εκλέχθηκε Πρόεδρος του φορέα στο οποίο επανεξελέγη το 2011. Είναι Πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων. Από το 2011 ορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τον Ιούλιο του 2012 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας. Το 2014 εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

Πρόεδρος ΟΕΕ

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1976. Σπούδασε οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει μεταπτυχιακό στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και διδακτορικό δίπλωμα στο ίδιο αντικείμενο, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διατελέσει ειδικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, γενικός διευθυντής της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, αναπληρωτής διοικητής για την Ελλάδα στην Παρευξείνια Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής, μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), οικονομικός σύμβουλος του Υπουργού στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών και επισκέπτης καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σήμερα, είναι επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μέλος του Δ. Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας “Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.”, Partner στην Διαδικασία ΑΕ και οικονομικός σύμβουλος – σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης στην KLC Law Firm.

Τον Φεβρουάριο του 2014 εξελέγη Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και τον Φεβρουάριο του 2017 επανεξελέγη. Τον Ιανουάριο του 2020 ανανέωσε για τέσσερα ακόμη χρόνια την θητεία του στη θέση του Προέδρου του ΟΕΕ.