Η οικονομία, η προστασία της πρώτης κατοικίας και η βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ.).

Στην συνάντηση, συζητήθηκαν και αντηλλάγησαν απόψεις αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις και τη χρηματοδότηση της οικονομίας, την αποτελεσματικότερη διαχείριση και μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), την προστασία της πρώτης κατοικίας, τις επιπτώσεις της τεχνολογίας και του εντεινόμενου ανταγωνισμού στο χρηματοπιστωτικό χώρο, τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας και την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε αρκετούς τομείς, αλλά και τις μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΕΕΤ.

Συμφωνήθηκε ότι, αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας η επιστροφή του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την επιτάχυνση της χρηματοδότησης της οικονομίας, και των ρυθμών ανάπτυξης προς όφελος των πελατών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΕΤ. Ο κ. Μητσοτάκης  συνοδεύονταν από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη, τον τομεάρχη Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον διευθυντή του Γραφείου του, Στέλιο Πέτσα, ενώ εκ μέρους της ΕΕΤ συμμετείχαν ο Πρόεδρος, Νικόλαος Καραμούζης, οι Αντιπρόεδροι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Εκτελεστικές Διοικήσεις των Τραπεζών.

Πηγή: http://www.capital.gr/politiki/3337399/proti-katoikia-kai-reustotita-sto-epikentro-tis-sunantisis-mitsotaki-trapeziton